aleo solar zapowiada moduł o mocy 400 W
09.02.21

Niemiecki producent będzie oferował moduł fotowoltaiczny do zastosowań na dachach od trzeciego kwartału 2021 roku. Aleo solar zainstaluje w swojej fabryce nową linię produkcyjną dla nowego produktu.

Niemiecki producent paneli aleo solar planuje uruchomienie nowej linii produkcyjnej w swojej fabryce w Prenzlau we wschodnich Niemczech.

Firma nie podała szczegółów na temat wydajności linii produkcyjnej, ale zapowiedziała, że będzie ona przeznaczona do produkcji nowej serii paneli fotowoltaicznych o mocy 400W dla instalacji na dachach, które planuje wprowadzić na rynek w trzecim kwartale tego roku. Moduły będą posiadały czarny lub biały tył.

Firma aleo solar, która od 2001 roku produkuje i rozwija produkty fotowoltaiczne w regionie Brandenburgii, zamierza również zaoferować mniejszy moduł, który będzie można łączyć z modułami standardowymi. W ten sposób trudne powierzchnie dachowe, takie jak dachy dwuspadowe lub czterospadowe, mogą być skuteczniej pokrywane modułami fotowoltaicznymi.

Producent modułów PV nie podał początkowo żadnych dalszych szczegółów dotyczących specyfikacji nowej serii modułów. „Jako niemieckie przedsiębiorstwo, przy budowie nowej linii szczególnie ważne jest dla nas wzmocnienie lokalnego rynku i stworzenie bardzo zrównoważonego produktu” – mówi prezes aleo solar William Chen. Większość urządzeń dla nowej linii będzie pochodzić z Europy.

hallo
certyfikowany zakład produkcyjny aleo solar
moduły Made in Germany
Download jpg (2 MB)